בקיץ הזה תלבשי לבן...טיפים תזונתיים לחג השבועות
חג המים
שתו מים בכמות מספקת. טוב לחג וטוב לכל יום.
חג הביכורים
אכלו פירות טריים בראשית עונתם.
סלטי ירקות טריים. כמה שיותר
– יותר טוב.
מקלוני גזר, סלרי, מלפפון, פלפלים, עגבניות שרי, מצוינים עם רוטב יוגורט ומטבלי גבינה.
ארץ זבת חלב
מתכוני החג מכילים מוצרי חלב. ניתן להמיר:
שמנת רגילה בשמנת לבישולה מכילה 10% שומן או בשמנת חמוצה 9% שומן
או בלבן 3% שומן או במעדן וניל דיאט 0% שומן.
גבינה צהובה
– העדיפו 5%שומן או 9% שומן.
גבינות לבנות
– עד 5% שומן
עוגות
בעוגות שבסיסן בסקויטים אין צורך לפורר את הבסקויטים ולערבב עם חמאה/מרגרינה. אפשר להניח את הבסקויטים שלמים או לפורר ללא תוספת שומן. העדיפו עוגות גבינה ללא תחתית בצקית .
פעילות
מזג האויר בעונת שנה זו מתאים לצאת לפעילות בטבע הפורח ו/או לפעילות מים(כיאה לחג המים)
.
חג השבועות – חג מתן תורה
הדברות התזונתיות מינון גיוון ואיזון הם המפתח לתזונה נבונה ובריאה בחגים ובימות החול.
לקראת חג השבועות להלן מספר המלצות:
חג השבועות – חג המים
העדיפו שתיית מים על פני שתייה ממותקת בסוכר.
הוסיפו למים פלחי לימון, תפוז, עלי נענע או לימונית בכדי לקבל טעם רענן ולעודד לשתייה מספקת
.
בחרו במוצרים בעלי אחוזי שומן ונתרן מופחתים.
העדיפו גבינות המכילות 3%-5% שומן ובעלות רמות נמוכות יותר של נתרן על פני גבינות לבנות עתירות שומן ו/או מלוחות.
קראו את תוויות הסימון התזונתי על-מנת להשוות בין המוצרים.
גבינות צהובות – החליפו את הגבינות המכילות 20% שומן ומעלה בגבינות המכילות 5%-9% שומן.
החליפו את השמנת ביוגורט. כך תחסכו בקלוריות ובשומן רווי.
במתכוני פסטה – העדיפו פסטה מקמח מלא.
העדיפו רטבים על בסיס עגבניות, עשבי תיבול, יוגורט ושמן זית על-פני רטבים על בסיס שמנת.
כתוספת, כדאי להכין סלטי ירקות או ירקות חתוכים על בסיס רוטב יוגורט ו/או עשבי תיבול.
"ביכורי קציר חיטים....."
מאפים
שלבו קמח מלא במאפים לסוגיהם.
בחרו במאפה על בסיס גבינה המכילה עד 5% שומן.
עטרו את המאפה בגבינה צהובה המכילה עד 9% שומן או בשומשום מלא.
הוסיפו למאפים ירקות במגוון סוגים, צבעים וטעמים כגון: בצל, כרישה, פטריות, ברוקולי, תרד כרובית, פלפלים....
השתמשו בעשבי תיבול ובתבלינים מגוונים. כך תוכלו להפחית את צריכתה מלח ולגוון את טעמי המאפים.
חג השבועות – חג הבכורים
לקינוח אכלו ממגוון פירות העונה.
עוגות וקינוחים
בהכנת עוגות שומן השתמשו בגבינות המכילות עד 5%שומן.
שלבו פירות עונתיים טריים כחלק מהקינוח/ העוגה,
העדיפו להשתמש בשמנת המכילה 10%-15% שומן על פני 22% או 38% שומן.
במתכונים המכילים שני מיכלי שמנת מתוקה החליפו מיכל אחד בכמות זהה של גבינה לבנה המכילה 5% שומן.
בחלק מהמתכונים ניתן לצמצם את כמות הסוכר.
חג שמח!
היחידה לתזונה ודיאטה מרכז רפואי ברזילי