המרכז הרפואי האוניברסיטאי ברזילי אשקלון
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על הודעות המרכז הרפואי
הודעות המרכז הרפואי

הודעות המרכז הרפואי

עצור
זימון תורים מקוון
חדש במרכז הרפואי ברזילי- זימון תורים מקוון להזמנת תור למרפאות. לקישור לזימון תורים - לחץ על הכותרת.
חדש בברזילי- המידע הרפואי שלך
חדש בברזילי- כל המידע הרפואי שלך בלחיצת כפתור. לכניסה ראשונית לקבלת קישור דיגיטלי יש לגשת לאחת העמדות הנ"ל לבצע רישום: *משרד קבלה ראשי *מרפאות החוץ *חדר המיון ומכון הדימות
מעבר מחלקות
המחלקה הכירורגית עברה למקומה החדש בבניין הכירורגי החדש - קומה 3. הגעה באמצעות המעליות בצד שמאל בסוף המבואה ליד טיפול נמרץ ילדים.
פעילות המרפאות והמכונים:
- הפעילות נעשית עפ"י כללי בטיחות ומיגון קפדניים ובהתאם להנחיות, ובמספרי חולים שמותאמים למבנה המרפאות שלנו.
מעבר מחלקות -עיניים, אף אוזן גרון ופה ולסת
המחלקות עברו לביתם החדש בקומה 1 בניין 100 ( המחלקה הכירורגית לשעבר)
דלג על על בית החולים
על בית החולים
דלג על חיפוש
חיפוש
דלג על Banners
Banners
דלג על Banners
Banners
דלג על Banners
Banners
דלג על Banners
Banners
דלג על Banners
Banners

בחג שבועות תעשה לך

המלצות היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי ברזילי לאכילה נכונה במהלך חג שבועות.
בחג השבועות

חג השבועות – חג מתן תורה הדברות התזונתיות:

מינון גיוון ואיזון הם המפתח לתזונה נבונה ובריאה בחגים ובימות החול.

לקראת חג השבועות להלן מספר המלצות:

• חג השבועות – חג המים
העדיפו שתיית מים על פני שתייה ממותקת בסוכר. הוסיפו למים פלחי לימון, תפוז, עלי נענע או לימונית בכדי לקבל טעם רענן ולעודד לשתייה מספקת.
• בחרו במוצרים בעלי אחוזי שומן ונתרן מופחתים.
העדיפו גבינות המכילות 3%-5% שומן ובעלות רמות נמוכות יותר של נתרן על פני גבינות לבנות עתירות שומן ו/או מלוחות.
קראו את תוויות הסימון התזונתי על-מנת להשוות בין המוצרים.
גבינות צהובות - החליפו את הגבינות המכילות 20% שומן ומעלה בגבינות המכילות 5%-9% שומן.
החליפו את השמנת ביוגורט. כך תחסכו בקלוריות ובשומן רווי. 
• במתכוני פסטה - העדיפו פסטה מקמח מלא.
• העדיפו רטבים על בסיס עגבניות, עשבי תיבול, יוגורט ושמן זית על-פני רטבים על בסיס שמנת.
• כתוספת, כדאי להכין סלטי ירקות או ירקות חתוכים על בסיס רוטב יוגורט ו/או עשבי תיבול. 
 

  

"ביכורי קציר חיטים....."  - מאפים

• שלבו קמח מלא במאפים לסוגיהם.
• בחרו במאפה על בסיס גבינה  המכילה עד 5% שומן.
• עטרו את המאפה בגבינה צהובה  המכילה עד 9% שומן או בשומשום מלא.
• הוסיפו למאפים ירקות במגוון סוגים, צבעים וטעמים כגון :בצל, כרישה, פטריות, ברוקולי, תרד כרובית, פלפלים....
• השתמשו בעשבי תיבול ובתבלינים מגוונים. כך תוכלו להפחית את צריכת המלח ולגוון את טעמי המאפים.

חג השבועות - חג הבכורים -

עוגות וקינוחים


לקינוח אכלו ממגוון פירות העונה!
 • בהכנת עוגות גבינה השתמשו בגבינות המכילות עד 5% שומן.
• שלבו פירות עונתיים טריים כחלק מהקינוח/ העוגה.
• העדיפו להשתמש בשמנת המכילה 10%-15% שומן על פני 22% או 38% שומן.
• במתכונים המכילים שני מיכלי שמנת מתוקה החליפו מיכל אחד בכמות זהה של גבינה לבנה  המכילה 5% שומן.
• בחלק מהמתכונים ניתן לצמצם את כמות הסוכר.

חג שמח!

היחידה לתזונה ודיאטה מרכז רפואי ברזילי
על פי הנחיות משרד הבריאות

הדפס
עבור לתוכן העמוד