חג השבועות – חג מתן תורה הדברות התזונתיות:
מינון גיוון ואיזון הם המפתח לתזונה נבונה ובריאה בחגים ובימות החול.
לקראת חג השבועות להלן מספר המלצות:
• חג השבועות – חג המים
העדיפו שתיית מים על פני שתייה ממותקת בסוכר. הוסיפו למים פלחי לימון, תפוז, עלי נענע או לימונית בכדי לקבל טעם רענן ולעודד לשתייה מספקת.
• בחרו במוצרים בעלי אחוזי שומן ונתרן מופחתים.
העדיפו גבינות המכילות 3%-5% שומן ובעלות רמות נמוכות יותר של נתרן על פני גבינות לבנות עתירות שומן ו/או מלוחות.
קראו את תוויות הסימון התזונתי על-מנת להשוות בין המוצרים.
גבינות צהובות - החליפו את הגבינות המכילות 20% שומן ומעלה בגבינות המכילות 5%-9% שומן.
החליפו את השמנת ביוגורט. כך תחסכו בקלוריות ובשומן רווי.
• במתכוני פסטה - העדיפו פסטה מקמח מלא.
• העדיפו רטבים על בסיס עגבניות, עשבי תיבול, יוגורט ושמן זית על-פני רטבים על בסיס שמנת.
• כתוספת, כדאי להכין סלטי ירקות או ירקות חתוכים על בסיס רוטב יוגורט ו/או עשבי תיבול.
"ביכורי קציר חיטים....." - מאפים
• שלבו קמח מלא במאפים לסוגיהם.
• בחרו במאפה על בסיס גבינה המכילה עד 5% שומן.
• עטרו את המאפה בגבינה צהובה המכילה עד 9% שומן או בשומשום מלא.
• הוסיפו למאפים ירקות במגוון סוגים, צבעים וטעמים כגון :בצל, כרישה, פטריות, ברוקולי, תרד כרובית, פלפלים....
• השתמשו בעשבי תיבול ובתבלינים מגוונים. כך תוכלו להפחית את צריכת המלח ולגוון את טעמי המאפים.
חג השבועות - חג הבכורים -
עוגות וקינוחים
לקינוח אכלו ממגוון פירות העונה!
• בהכנת עוגות גבינה השתמשו בגבינות המכילות עד 5% שומן.
• שלבו פירות עונתיים טריים כחלק מהקינוח/ העוגה.
• העדיפו להשתמש בשמנת המכילה 10%-15% שומן על פני 22% או 38% שומן.
• במתכונים המכילים שני מיכלי שמנת מתוקה החליפו מיכל אחד בכמות זהה של גבינה לבנה המכילה 5% שומן.
• בחלק מהמתכונים ניתן לצמצם את כמות הסוכר.
חג שמח!
היחידה לתזונה ודיאטה מרכז רפואי ברזילי
על פי הנחיות משרד הבריאות