פטריגיום הינו גידול לא ממאיר של רקמת חיבור שצומחת מהלחמית, בד"כ בצורה משולשת, מכילה כלי דם רבים ועלולה לכסות את פני הקרנית ולגרום להפרעה לראייה (תמונה 1). לא ידוע מה הגורם להיווצרות הפטריגיום אך הוא שכיח מאוד בקרב צעירים ומבוגרים ובעיקר אנשים החשופים לשמש. פטריגיום יכול לגרום לגירוי בעין, אדמומיות, תחושת גוף זר, דמעת ומראה לא אסטטי. הוא גם עלול לפגוע בראייה עקב יצירת אסטיגמטיזם (צילינדר) או לצמוח לכיוון מרכז הקרנית ולחסום את ציר הראייה.
תמונה 1: פטריגיום (חלק שקוף מקווקו) הצומח על פני הקרנית עד למרכז האישון אשר פוגע באיכות הראייה.
ניתוח כריתת הפטריגיום מתבצע כאשר הוא מפריע או מסכן את הראייה. ידוע שהפטריגיום נוטה לחזור אחרי הניתוח ובעיקר בגיל הצעיר (בספרות מדווח שיעור חזרת הפטריגיום עד 50%).
בכדי למנוע חזרת הגידול נהוג לטפל בחומר אנטי מטבוליטי ו/או לבצע השתלת לחמית. הלחמית להשתלה נלקחת מאזור אחר בעין המנותחת (בדרך כלל מהחלק העליון שמכוסה ע"י העפעף). עד היום מקובל לתפור את שתל הלחמית למקומו באמצעות תפרים רבים עדינים. תפרים אלו עלולים לגרום לגירוי בעין ולאי נוחות רבה למטופל. לעתים, יש צורך בהוצאת התפרים לאחר הריפוי.
לאחרונה הוחל במחלקת העיניים במרכז הרפואי ברזילי שימוש בדבק ביולוגי חדש (תוצרת ישראל) להדבקת הלחמית ללא צורך בתפרים. דר' אור קיזרמן, רופא בכיר במחלקת העניים, אשר השתלם בשיטה ניתוחית זו וביצע מעל 100 ניתוחים כאלה בחו"ל, החל ליישמה לראשונה בארץ בבית החולים ברזילי. עד כה ביצע דר' קיזרמן במרכז הרפואי ברזילי כ- 40 ניתוחים ובהצלחה רבה. נמצא שהדבקת הלחמית בעזרת הדבק בטוחה ומקצרת משמעותית את זמן הניתוח.
המנותחים בשיטה החדשה דיווחו על שביעות רצון גבוהה מאוד מתוצאות הניתוח, הן מבחינה אסטטית והן מבחינת אי הנוחות שמופיעה בשיטת התפירה (תמונה 2).

תמונה 2: שלושה חודשים אחרי ניתוח הסרת פטריגיום עם השתלת לחמית בעזרת דבק ביולוגי - הקרנית נקייה ושתל הלחמית (מסומן בחץ) נקלט היטב במקומו.