המרכז הרפואי האוניברסיטאי ברזילי אשקלון
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על על בית החולים
על בית החולים
דלג על חיפוש
חיפוש
דלג על Banners
Banners
דלג על Banners
Banners
דלג על Banners
Banners
דלג על Banners
Banners
דלג על Banners
Banners

"מה חדש? תפוח בדבש".

רגע אבל איזה דבש הכי מומלץ?
נשווה בין דבש דבורים, "דבש" תמרים ו"דבש" עץ המייפל.
"מה חדש? תפוח בדבש".

דבש -

מיוצר מצוף פרחים הנאסף על ידי הדבורים, מכיל ברובו סוכר פשוט מסוג פרוקטוז וגלוקוז. יש בו מעט ויטמינים ומינרלים. ובזכות כמות המים הנמוכה ש"מייבשת" את החיידקים והפטריות הוא לא מתקלקל.

סילאן התמרים -

מיוצר ממיצוי של פרי התמר על ידי בישול, מעיכה וסחיטה. והרכב סוכרים דומה לדבש. הסילאן מכיל את הערכים התזונתיים שיש בתמרים אבל בייחוד אשלגן ומגנזיום.

סירופ המייפל-

מופק מעץ המייפל, ומשתמשים בו בעיקר לפנקייקים. גם סירופ המייפל מכיל ויטמינים ומינרלים. והכמות המשמעותית ביותר היא של ויטמין B2, בכף אחת יש כ-23% מהכמות היומית המומלצת! בנוסף בזכות הרכב סוכרים שונה המכיל בעיקר סוכרוז, הסירופ מהווה חלופה טובה לאנשים הרגישים לפרוקטוז או לאנשים עם מעי רגיש.

אז מה השורה התחתונה?

בהנחה שקונים דבש המכיל 100% דבש טהור, סילאן המכיל תמרים בלבד וסירופ מייפל טבעי שלושת הממתיקים זהים בחשיבותם התזונתי והקלורי בתפריט. חשוב לזכור שבכל זאת כולם מכילים סוכרים פשוטים בריכוז גבוה לכן כדאי להגביל את כמותם.
הדפסשלח לחבר
עבור לתוכן העמוד