המרכז הרפואי האוניברסיטאי ברזילי אשקלון
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
דלג על על המרכז הרפואי
על המרכז הרפואי
דלג על Banners
Banners
דלג על Banners
Banners
דלג על Banners
Banners
דלג על Banners
Banners
דלג על Banners
Banners

מכשירי החייאה אוטומטיים במרכזים הקהילתיים באשקלון

שתוף פעולה מציל חיים בין המרכז הרפואי ברזילי , עירית אשקלון, ומד"א הביא לערב השקת דפיברילטורים (מכשירי החייאה אוטומטיים) במרכזים הקהילתיים באשקלון

שתוף פעולה מציל חיים בין המרכז הרפואי ברזילי , עירית אשקלון, ומד"א הביא לערב השקת דפיברילטורים (מכשירי החייאה אוטומטיים) במרכזים הקהילתיים באשקלון.

בשבוע החולף התקיים ערב ייחודי בו נתרמו 15 דפיברילטורים למתנ"סים באשקלון. המכשיר הראשון נימסר למתנ"ס אלוני ציון בגבעת ציון, בנוכחות צוותי מד"א, עיריית אשקלון והמרכז הרפואי האוניברסיטאי "ברזילי".


את הערב פתח ראש העיר בפועל, מר תומר גלאם, שתאר את חשיבות הקשר בין העירייה למרכז הרפואי ברזילי ולד"ר חזי לוי העומד בראשו. הקשר החם והמיוחד הזה מאפשר לנו לשתף פעולה לקידום ביה"ח מעבר לכל הציפיות, לתרום ככל יכולתנו לבריאותם של תושבי אשקלון.


ראש העיר הדגיש את חשיבות הגדרת העיר אשקלון כ"עיר בריאה" והבטיח לבצע ככל יכולתו על מנת להגיע למטרה זו. הבטחה ראשונה הוא כבר ביצע במלואה בכך שהצליח להשיג תרומה ממד"א בעזרתו האדיבה של מר אלי בין, מנכ"ל מד"א. התרומה הזו של 15 דפיברילטורים מהמשוכללים ביותר, הופכים  את אשקלון לעיר הראשונה שמרכזיה הקהילתיים מרושתים במערכת כזו.
מנהל ביה"ח, ד"ר חזי לוי, הדגיש את מחויבות המרכז הרפואי ברזילי להיות "בית חולים עם הפנים לקהילה". הוא סיפר על הקשר העמוק עם מד"א עוד בימיו כקצין רפואה ראשי ועל המשכיות הקשר היום, בהיותו מנהל המרכז הרפואי ברזילי. ד"ר לוי ציין את הקשר העז והפורה בין בית החולים והעירייה, בראשות מר תומר גלאם.


מר אלי בין, מנכ"ל מד"א, שיבח מאוד את ראש העיר ואת מנהל ביה"ח על דבקותם במשימה זו והבטיח להמשיך את הקשר החם והלבבי. "התרומה הזו אינה פשוטה עבורינו" אמר אלי בין, מדובר במאות אלפי שקלים וברור לכם שכעת כל עיר תירצה להיות כמו אשקלון. ולכן, אצטרך לחפש תרומות מספיקות לכולם, אך בינתיים לכל מתנ"ס באשקלון  יהיה דפיברילטור".
פרופ' חיים יוספי, מנהל המערך הקרדיולוגי, בברזילי סיפר שבחר להתחיל את הפרוייקט במתנ"ס בגבעת ציון שבו גדל כילד ששיחק במתנ"ס ורצה לחזור אליו. "כאן גדלתי בשכונה, כאן לימדתי חינוך לבריאות כסטודנט לרפואה בבתי הספר ולכאן אני מביא את הדפיברילטור הראשון" אמר פרופ' יוספי.


שלושת הדוברים, הדגישו בדבריהם, את עלייתו המרשימה של פרופ' יוספי אל פסגת הרפואה העולמית מתוך השכונה הזו ואת מחויבותו לקהילה בה גדל. אלי בין אמר ש"פרופ' יוספי הוא מודל שכל ילד בעיר צריך ללכת בעקבותיו ולהאמין שכל חלום אפשרי אם רק יתאמץ וירצה".


פרופ' יוספי הציג את צוות המערך הקרדיולוגי שהגיעו לאולם ואת צוות המיון (המחלקה לרפואה דחופה) ואמר שמדובר בצוותות מהמובילים בארץ שממתינים למטופל בביה"ח, כבר מרגע שמד"א מגיעים אליו לבית ומדווחים לבית החולים. כבר בשלב זה אנו יוצאים בדרך לבית החולים, על מנת לעשות את כול הנדרש כדי להציל את הלב מנזק משמעותי. יש חשיבות רבה למד"א "ולהגעה על ידי מד"א ולא עצמאית לביה"ח".  אמר פרופ' יוספי. קרה כבר שאנשים ניסו להגיע ברגל או ברכב עם כאבים בחזה וקרסו בכניסה למיון, אנא מכם להגיע רק עם רכב הצלה.
פרופ' יוספי הסביר את חשיבות מחלות הלב ומניעתן, הוא הסביר מהו התקף לב (חסימה של עורק כלילי ראשי בלב המזין את שריר הל), ומהם הביטויים השכיחים (כאבים בחזה, בכתף ועד ללסת, קוצר נשימה, הזעה, כבדות בידיים), והסיבוכים של התקף לב, החל באי ספיקת לב וכלה במוות פתאומי מהפרעת קצב קטלנית.
יש חשיבות רבה במקרים אלו, אמר פרופ' יוספי, לטיפול המיידי. כאשר גבר או אישה מאבדים הכרה ודופק יש חשיבות רבה לכל אדם בסביבה על מנת להצילו !! "כל אחד יכול לעזור ולהציל אותו " אמר פרופ' יוספי ולכן אנו מחלקים את הדפיברילטורים.


באשקלון, המצב כיום הוא כזה שבו כל אולם, בריכה, חדר כושר ומיגרש כדורגל מרושתים וכעת גם המתנ"סים מרושתים במכשירי החייאה המשוכללים ביותר.
המכשיר אוטומטי ולכן מרגע שמפעילים אותו הוא נותן הוראות ברורות כיצד להתחיל ולהמשיך החייאה ואף מתקן את המבצע. כך, שכל אחד יכול להפעילו ולהציל חיים, ולא צריך מיומנות מיוחדת.
אריאל פלאוט, אחראי ההדרכה במחוז לכיש במד"א, הדגים על בובה החייאה מוצלחת והדהים את המשתתפים ביעילות ובפשטות ההחייאה באמצעות המכשיר האוטומטי המשוכלל ביותר הקיים היום.
הוא הסביר גם על אפליקציית "מד"א שלי" שבה כל אדם יכול להזין את נתוניו או נתוני הוריו וכו' לתיק אישי במד"א, כך שאם חלילה יקרא למד"א, ידע הצוות הרפואי שיצא אליו, את עברו הרפואי עוד בטרם יגיעו אליו. מעבר לכך,הטלפון הנייד עם האפליקציה שממנו יתקשר יהפוך לנקודת הציון שיודיע לאן הגיע במקרה חרום, בו לא יוכל לדבר.
פרופ' יוספי, הדגיש את חשיבות האפליקציה לעזרה מהירה בזמן אמת והסביר שכל דקה קריטית להצלת מסה קריטית בשריר הלב, לשם כך אנו בברזילי, במיון ובמערך הקרדיולוגי, מגיבים במהירות לכל קריאה. ד"ר ג'עפרי, מנהל יחידת הצנתורים המצוינת שלנו וצוות המצנתרים, האחיות והטכנאים, מגיעים בכל שעה במהירות לבצע את הצנתור הדחוף 24 שעות ביממה שבעה ימים בשבוע, כל השנה. "המחויבות הזו, היא שמביאה אותנו אל אחוזי ההצלחה מהגבוהים בארץ", אמר פרופ' יוספי. בתום הצנתור יאושפז המטופל בטיפול נימרץ לב ואחר כך במחלקה הקרדיולוגית להשגחה וטיפול צמוד ויעיל עד לשיחרורו מבית החולים. באשפוז זה בו יבוצעו גם אקו לב עם המכשיר מהטובים בעולם, והשתלת קוצב אם נידרש עם יחידת הקוצבים הידועה של ד"ר חלמייזר. גם בשיחרורו נלווה את המטופל ביחידת שיקום הלב המוערכת שלנו שנים קדימה לעתיד טוב ומוגן יותר.

 


אין לי ספק שאם למישהו אשר יקר לנו באזור, קורה התקף לב, המקום הכי נכון עבורו הוא במרכז הרפואי ברזילי.  את המישפט הזה הדגישו גם אנשי מד"א באולם המכירים היטב את בתי החולים השונים.


פרופ' יוספי סיכם: בהמשך יבוצעו ערבים נוספים כאלו בהם נפגוש אתכם האשקלונים, ללימוד נושא ההחייאה המוצלחת והטמעת חשיבות ההגעה למיון בזמן.
הערב הבא, מתוכנן כבר למתנ"ס נווה אילן בתחילת ספטמבר וכולם מוזמנים.   

הדפס
עבור לתוכן העמוד