גודל טקסט      
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על על בית החולים
על בית החולים
דלג על חיפוש
חיפוש
דלג על Banners
Banners
דלג על Banners
Banners
דלג על Banners
Banners
דלג על Banners
Banners
דלג על Banners
Banners

"טו בשבט הגיע - חג לפירות היבשים"

טו בשבסט  וופירות יבשים

5 דברים שכדאי להעיף בהם מבט, לפני שקונים פירות לט"ו בשבט:

מה הם חמשת הדברים שלא כדאי שיהיו בפירות היבשים?

1.      חומרי זיגוג- שמנים וחומרי שעווה המעניקים לפירות מראה מבריק.

2.      חומרים משמרים- תחמוצות גופרית המאריכות את חיי המדף ונועדו להדגיש את צבעם הבהיר והיפה של הפירות.

3.      סוכר מלאכותי מוסף – להמתקה מעבר לסוכר הקיים בפרי. מופיע בין השאר בחמוציות, אננס ופפאיה.

4.      שמנים מוספים- כמו בננות מיובשות שמטוגנות בשמן דקלים.

5.      צבעי מאכל- המעניקים מראה אטרקטיבי יותר. למשל בקיווי, פפאיה ומנגו.

 

אז מה כן לעשות?

1.      לקנות באריזות סגורות, כאלו שמסומנות בתווית מזון, כדי שאפשר לקרא ולוודא שהחומרים האלה לא נמצאים ברשימה.

2.      להימנע ממוצרים המכילים את המילים הבאות: "סוכר", "סוכר חום", "סוכר קנים", "מלטיטול" ,"סוכרלוז",  תרכובות E למיניהם, שמנים מעובדים כמו קנולה ודקלים.

3.      להעדיף פירות ללא צבעים עזים ושאינם מבריקים.

4.      להעדיף פירות אורגנים מיובשים, שלרב אינם מכילים חומרי זיגוג וחומרים משמרים.

5.      בחרו בתמר מיובש, לרב הוא הפרי היחיד אליו לא מוסיפים סוכר וחומרים כימיים שונים, בשל תהליך הייבוש הטבעי שהפרי עובר ובשל היותו מתוק במיוחד באופן טבעי.

 

כתבה: מריה דולגיך-מזה, דיאטנית קלינית

 

 

הדפסשלח לחבר
עבור לתוכן העמוד