רגע לפני שט"ו-בשבט מגיע וממלא בצבעוניות את דוכני הפירות היבשים, יש גם מקום של כבוד לפירות עצי האגוז: האגוזים והשקדים.
לאכילת אגוזים ושקדים טבעיים יתרונות רבים. הם מכילים ויטמינים ומנרלים כמו מגנזיום ואשלגן וגם חומצות שומן רב-בלתי רוויות, כמו אומגה 3 ואומגה 6. אך האם ידעתם שהם גם מכילים סיבים תזונתיים?
10% אחוז מהרכב השקדים והפיסטוקים הטבעיים הם סיבים תזונתיים. סיבים אלו מעודדים את שגשוג החיידקים הטובים במעי ותורמים לפעילות תקינה של מערכת העיכול והבריאות הכללית.
ב-12 יחידות שקדים טבעיים יש את אותה כמות סיבים כמו בעגבנייה בינונית אחת. אבל להבדיל מהעגבנייה הם עשירים בקלוריות ולכן רצוי לאכול אותם במידה

היחידה לתזונה ודיאטה - מרכז רפואי ברזילי
כתבה: מריה דוגליך- מזה