המרכז הרפואי האוניברסיטאי ברזילי אשקלון
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
דלג על על המרכז הרפואי
על המרכז הרפואי
דלג על Banners
Banners
דלג על Banners
Banners
דלג על Banners
Banners
דלג על Banners
Banners
דלג על Banners
Banners

פגיה- טיפול מיוחד בילוד ובפג

שם המחלקה

טיפול מיוחד ביילוד ובפג

שם מנהל המחלקה

ד"ר שמואל צנגן

פעילות עיקרית של המחלקה

במרכז הרפואי ברזילי נולדים מדי שנה כ- 4200 יילודים ומתוכם כ- 800 יילודים נזקקים לטיפול מיוחד במחלקה לטיפול מיוחד ביילוד ובפג בגלל מצבם או בגלל פגותם.  כחמישים יילודים נולדים במשקל נמוך מ- 1500 גרם. היילודים הבריאים מועברים מחדר הלידה לחדר יונקים שם הם שוהים 48-72 שעות ומשוחררים לביתם. יילודים עם בעיות מיוחדות ופגים מועברים מחדר הלידה למחלקה לטיפול מיוחד ביילוד ובפג לקבלת טיפול מוגבר בהתאם למצבם.  המחלקה לטיפול מיוחד ביילוד ובפג מצוידת באינקובאטורים ומכשירי הנשמה וניטור מהמתקדמים ביותר אשר מסייעים בידי הצוות לנטר את מצב היילוד והפג ולזהות כל שינוי המחייב התערבות מיידית או שינוי טיפול. צוות הסיעוד הנו צוות מוסמך וברובו הגדול בוגרי קורס ייעודי לטיפול ביילודים ופגים. רופאי המחלקה נקראים לכל לידה קשה בה צפוי קושי בחילוץ היילוד ובכל ניתוח קיסרי ומטפלים, על פי הצורך, ביילוד בעמדות ההחייאה המשוכללות בחדר הלידה ובחדר הניתוח.

כל היילודים והפגים נבדקים לקיום מחלות מולדות על פי הנחיות משרד הבריאות ומקבלים את החיסונים הנדרשים על פי תוכנית החיסונים של משרד הבריאות. כמוכן, מתבצעת בדיקה ראשונית להערכת השמיעה במחלקה. צוות הרופאים והאחיות הוא בעל מודעות גבוהה ביותר לנושא בטיחות הטיפול ביילוד במחלקה ומחוצה לה ומקפיד על הדרכת ההורים לבטיחות היילודים במחלקה, בבית וברכב.  המחלקה לטיפול מיוחד ביילוד ובפג מצטיינת באחוז תמותה מהמנוכים ביותר בארץ בקרב פגים בעלי משקל מתחת ל- 1500 גרם. הנושא פורסם בדו"ח היחידה הארצית לחקר בריאות האישה והילד שליד מכון גרטנר.  המחלקה לטיפול מיוחד ביילוד ובפג מצטיינת ביחס החם והאדיב להורי התינוקות והגישה האנושית ליילודים. ההורים רשאים לבקר את ילדיהם בכל שעה משעות היום ללא כל הגבלה ומעודד את הקשר בין ההורים לפגים, קשר שמסייע בהתפתחות התקינה של היילוד. צוות המחלקה דוגל בעידוד ההנקה ופועל להדרכת הנשים להניק ומסביר על חשיבות ההנקה, הן מבחינה רגשית והן מבחינת התפתחות התינוק.

זמני ביקור

אין מגבלה של שעות ביקור



מיקום

המחלקה ממוקמת בצמידות לחדר הלידה ומול מחלקת יולדות.

מזכירות 

סיגל ימין 

ריפוי  בעיסוק

ורד קרבר

פיזיוטרפיה

ג'סיקה נזריאן

דיאטנית:


אלינה מנוסביץ וייזמן
מרים שטריקר


פסיכולוגית:

ליליאנה ליבוב


עובדת סוציאלית:

רונית פלוטקין

ליצנית רפואית 

הגר חופש


טלפון

08-6745015 

פקס


08-6745365

דואר אלקטרוני

[email protected]


צוות הרופאים

מנהל המחלקה


ד"ר שמואל צנגן

רופאים בכירים

ד"ר מריה צייטלין
ד" ר לשם מירון
ד"ר מרה טרויצקי

ד"ר אילן סגל

שעות מסירת מידע לחולה ולבני המשפחה

כל יום בין השעות 09:00-14:00

צוות הסיעוד

אחות אחראית המחלקה לטיפול מיוחד ביילוד ובפג
יפעת מימון

סגנית אחות אחראית

אילנה פל

מדריכות קליניות

יפעת מימון
סופיה דוידוף
אילנה  פל


תחנת אחות טיפול מיוחד ביילוד ובפג

טלפון 08-6745274, 08-6745014

אחות אחראית חדר תינוקות

גב' גלי מרום

תחנת אחיות חדר תינוקות

טלפון 08-6745137


תחומי פעילויות עיקריים

המחלקה לטיפול מיוחד ביילוד ובפג מכילה עד 22 מיטות אשפוז, חלקן הגדול עם אינקובאטורים לטיפול ביילודים הזקוקים לכך. המחלקה מחולקת לשלוש תת-מחלקות כאשר תת-מחלקה אחת מיועדת לטיפול ביילודים ופגים אשר זקוקים להנשמה ולטיפול נמרץ בכל האמצעים. תת-מחלקה שנייה, מחלקת ביניים, מיועדת לטיפול ביילודים הזקוקים לטיפול תומך כולל שמירה על חום הגוף בתוך אינקובאטור אך לא זקוקים להנשמה. תת-המחלקה השלישית מיועדת ליילודים והפגים המועמדים לשחרור אך זקוקים להמשך מעקב והדרכת ההורים לקראת שחרורם לביתם. 

חדר תינוקות

חדר התינוקות ממוקם בתוך מחלקת היולדות והכניסה אליו היא אך ורק בתיאום עם האחיות ובלבוש מתאים. בחדר התינוקות 40 עריסות ולכל תינוק מוצמדות שתי אצעדות עם המדבקה של האם, האחת על היד והשנייה על הרגל, על מנת לזהות באופן ברור את התינוק ולמנוע טעויות. האחיות שעובדות בחדר התינוקות עברו הכשרה לטיפול בתינוק והדרכת האם להנקה ולטיפול בתינוק. התינוקות נבדקים ע"י רופא מייד לאחר לידתם, 6 שעות לאחר מכן ובדיקה נוספת לפני שחרורם. כל יולדת יכולה לבחור להשאיר את התינוק לידה כל זמן שהיא תחפוץ בכך (שיטת הביות Rooming in) או להביאו להנקה / האכלה בלבד ולהחזירו לחדר התינוקות. 


מרפאות

מרפאת ילודים

למרפאה מוזמנים ילודים שנולדו פגים למעקב ולהערכת קצב התפתחותם. ההורים מקבלים המלצות להמשך הטיפול והפנייה לגורמים נוספים בהתאם לצורך.

בקרת איכות


במחלקה לטיפול מיוחד ביילוד ובפג מונה נאמן זיהומים שתפקידו בקרת איכות למניעת זיהומים במחלקה תוך תיאום מלא עם הוועדה למניעת זיהומים של בית החולים.  

 

פעילות אקדמית

המחלקה לטיפול מיוחד ביילוד ובפג מוכרת לצורכי התמחות ברפואת יילודים (נאונטולוגיה) ולרוטציה של רופאי ילדים במסגרת התמחותם ברפואת ילדים.
המחלקה מסונפת לפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב ואליה מגיעים סטודנטים להשתלמויות מהפקולטה וסטודנטים מארצות הברית במסגרת תוכנית קולומביה.
הרצאות לסטודנטים בבית הספר לסיעוד.
היחידה עוסקת בהדרכת רופאים אורחים מבתי חולים אחרים, כולל רופאים מהרשות הפלסטינית.


מחקרים

המחלקה לטיפול מיוחד ביילוד ובפג שותפה למחקרים הארציים למעקב אחר תמותת תינוקות ויילודים בעלי משקל נמוך מ- 1500 גרם וזיהומים בקרב היילודים המאושפזים במחלקות לטיפול מיוחד ביילוד ובפג בארץ.
מידע להורים
דף הדרכה להורים - שמירה על בטיחות הילוד /הפג במחלקה
הזנת הילוד הפג- עלון מידע ליולדת
הדרכה לסחיטה ידנית של חלב אם
הדרכה להאכלה
חלב אם לפג
אמא יקרה
הנחיות לשאיבה
פרוייקט קנגרו
בשעה טובה- הולכים הביתה
המלצות לתינוק בימיו הראשונים
סימנים של נינוחות ורוגע
עבור לתוכן העמוד